Idræt

Logo magleby-web

Idræt

ol-webHvorfor idræt?

At dyrke idræt er en mulighed for motion, der gør dit liv rigere, din sjæl lidt gladere og din kondition bedre. Idrætten er med til at holde dig i form, fysisk og mentalt at blive og vedblive at være stærk - og til året rundt at nyde naturen, vejr vind, sol, regn og rusk.

Vi ved alle at motion kan formindske risikoen for alvorlig sygdom, og forlænge livet ikke mindst øge kvaliteten i vores liv. Der er tilstrækkeligt underbyggede argumenter undersøgelser til at gøre noget ved sagen. Det gør vi her på Magleby Skolecenter.

For to år siden udvidede skolen idrætsundervisningen fra en time om ugen til en time hver morgen - vi lavede en prøvetid på 5 uger.
I lang tid bestod idrætstimerne af leg og bevægelse, sjove boldlege hvor vi samtidig kunne få os en ordentlig "griner". (Latter kan nemlig også bidrage til, at man ser situationer i et nyt lys).

For at dette kan lade sig gøre, skal de rette forudsætninger være til stede. Det er derfor ikke tilladt at være tilskuere i gymnastiksalen. Der er nemlig ingen elever der skal føle sig ydmyget, fordi der er nogle tilskuere der sidder og fniser, og taler om en hvis man har lavet en "kvajer". Denne "blide" tid med leg og bevægelse kun for, at få eleverne motiveret til at gå i gymnastiksalen hver morgen, motivationen blev yderligere styrket ved lærernes aktive deltagelse.

Det viste sig ikke at være noget problem - idrætstimerne var nærmest et tilløbsstykke. Efter 5 uger evaluerede vi projektet. Resultat: Succes. Vi blev enige om, at skoledagen fremover skulle fortsætte med en time idræt hver morgen. Vi udvidede derfor repertoiret fra leg og bevægelse over mangfoldige idrætsdiscipliner med tilhørende tekniske detaljer. Eleverne var mere end klar til disse fremskridt. De havde det rart og sjovt med hinanden. Elever der var utrænede, havde motoriske vanskeligheder og viste synlige fremskridt på kort tid. Elevernes tolerance over for hinanden blev større ligesom mange elever lærte at tæmme deres temperament og vise hensyn.

Året efter deltog skolen i "De Olympiske Lege" et idrætsstævne hvor børn og unge fra hele Danmark deltager. Her lykkedes det vores elever, at "høste" adskillige 1.-, 2.-, og 3. pladser i mange forskellige discipliner. Resultatet af denne sejrsrus blev importeret direkte ind i vores idrætstimer. I dag bliver der trænet målrettet til årets OL. Vi har i den forbindelse inviteret et par skoler til fælles træningsdage. Til disse fællestræninger er det ikke kun de sportslige interesser der bliver vægtet - men også de sociale aspekter er af stor vigtighed. De unge mennesker får her etableret nogle gode samarbejder og venskaber, som de har mulighed for at bygge videre på til OL, de får skabt nogle positive relationer til jævnaldrende, - hvilket desværre ikke har været hverdagskost for alle vores elever som startede her på skolen.

Selvfølgelig er det ikke alle elever der mener at idrætstimerne skal ha' den status Da skolen, som den nu engang har fået. - Her er det kun elevernes fantasi der kan begrænse mangfoldigheden af mere eller mindre humoristiske undskyldninger for at slippe for idræt. Men AK! Vi har tænkt på hver enkelt elev og dennes behov.
Hver dag er der flere alternativer til gymnastiksalen og idrætspladsen. Det være sig tur på skolens rulleskøjter eller mountainbike, Vikingespil på plænen, en gåtur i vores naturskønne område m. m.

Ud over de mange positive idrætstimer, har skolen fået en stor sidegevinst. Den gode stemning og lysten til at lege/spille/konkurrere følger efter timen med ud i frikvartererne. Her bliver der dagligt spillet forskellige boldspil, sippet, hoppet i elastik og tyndebånd, gået på stylter, løbet om kap, kildeture og meget mere. - Igen, denne gode stemning fra frikvartererne følger med til næste time, og som oftest bliver det en rigtig sjov og dejlig dag. Det harmonerer vældig fint med skolens ideologi.

 

Det skal nemlig være sjovt at gå i skole på Magleby Skolecenter.

 

Grøn Smiley fra Arbejdstilsynet

 

greensmiley

Virksomhedspris til Magleby Skolecenter

 

 

magleby-tv2

Nyheder fra vores hverdag

nakke-small

Årsprogram STU Magleby 2022/23

forside 22-23 STU

Årsprogram Intern Skole 2022/23

forside aarsprogram dis 22-23