Elever med Aspergers syndrom

Logo magleby-web

Skoletilbud for elever med Aspergers syndrom

aspergers-skoletilbud-elever-magleby-skolecenterDen Interne Skole på Magleby Skolecenter har elever med Aspergers syndrom.
Børn og unge med Aspergers syndrom er ofte velbegavede. Og har interesser, der kræver fokus og koncentration. Men mennesker med Aspergers syndrom har store problemer med at begå sig socialt. De har svært ved at ”læse” andre mennesker og tolke en situation i en gruppe. Det kan f.eks. betyde, at det kan give ” sociale tømmermænd”, hvis man en dag har været nødt til at være meget sammen med andre mennesker. På Den Interne Skole bearbejder vi de mange situationer, der er gået i hårdknude for barnet og den unge. Det er et led i at lære hensigtsmæssige sociale normer. Helt nede på jorden kalder vi det sommetider for et fortløbende ”socialt svømmekursus”.  Men dagligdagen er nu mest fyldt med masser af fortjent anerkendelse. Ved anerkendelse forstår vi også, at vi er meget opmærksomme på at registrere, når et barn eller en ung med Aspergers syndrom har et behov for at sige fra. Fordi det at være i en social situation kan være alt for krævende for ham eller hende lige her og nu.

En elev fortæller:

Jeg er glad for at jeg har fået at vide, at jeg har Aspergers syndrom. I min gamle skole havde jeg svært ved al den larm. Men det var også en dårlig skole, hvor det blev accepteret, at en lille stærk gruppe dominerede, ødelagde mange ting og opførte sig voldeligt. Jeg syntes lærerne var ligeglade, også med at jeg blev mobbet med f.eks. at jeg var for tyk. Jeg havde ingen kammerater, og jeg havde ikke lyst til at være med til at spille fodbold. Så jeg klarede den i 6 år, men gik så hjemme i et helt år inden jeg kom herud. Jeg synes, at de er bedre til at forstå mig her på dagskolen. Og jeg ved at - selvom jeg nogle gange bliver presset - er det ok at jeg siger fra, når det er vigtigt for mig at sige fra. Samtidig bliver jeg hele tiden bedre til at forstå, hvad der foregår. Helt konkret er jeg blevet bedre til ikke at sige ting, som bare popper op i mit hoved, og som de andre synes er mærkelige.

Magleby Skolecenter er et mangfoldigt uddannelsessted på Sjælland. Centret indeholder Den Interne Skole og en STU- afdeling. Herudover er der en række opholdssteder og botræningstilbud. Eleverne på Den Interne Skole er børn og unge op til 10.klasse. Det er et dagtilbud, der har klasser med få elever og flere lærere - ofte er der én til én undervisning. Der er 12 medarbejdere til at arbejde teoretisk og praktisk med 28-30 elever. Alle elever har deres personlige computer, og elever, der forlader skolen, har som hovedregel erhvervet flere af folkeskolens enkeltfagsbeviser.
Måltiderne anses for at være overordentlig vigtige. Alle de grøntsager og al den frugt, der anvendes i skolens eget køkken er økologisk.
Ud over folkeskolefagene består aktivitetsviften af: Musik på forskellige instrumenter, teater, og sportsgrene som fitness, windsurfing, BoCarts, mountainbikes, badminton, volleyball, gåture, fodbold, basketball, lystfiskeri, dykning, svømning. Af praktiske tilbud er der arbejde på skolecentrets eget autoværksted, køkken eller gartneri. Alle år indeholder en skirejse og en rejse til et andet land både i og uden for Europa.

Den Interne skole har mulighed for at hente og bringe elever.
Flere oplysninger på tlf. 58161010 eller www.magleby.dk eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Nyheder fra vores hverdag

nakke-small

Årsprogram STU Magleby 2021/22

forside-21-22-stu

Årsprogram Intern Skole 2021/22

forside-21-22-dis