Elever med Borderline

Logo magleby-web

Skoletilbud for elever med Borderline

Den Interne På den Interne Skole hjælper vi den unge med diagnosen Borderline, frem til succesoplevelser og ansporer til at komme videreDen Interne skole på Magleby Skolecenter har også elever med Borderline.
Børn og unge med Borderline føler ofte, at de har et kaos og en tomhed inden i sig selv og et kaos i forhold til andre. Man er usikker på, hvem man er og barnet eller den unge har ofte både manglende selvværd og lav selvtillid. Følelserne kan meget hurtigt skifte fra ét yderpunkt til et andet. Selvskadende adfærd og perioder med stærk depression er ikke ualmindeligt for børn og unge med Borderline. Men Borderline er en bred diagnose, som tidligere blev givet primært til piger, men nu også oftere til drenge.
På den Interne Skole hjælper vi den unge frem til succesoplevelser og ansporer til at komme videre. Denne anerkendelse understøttes af at der langsomt eller hurtigt opbygges et tillidsforhold til den enkelte lærer. Den enkelte unge eller det enkelte barn ved, at de kan stole på os til enhver tid, og at alle aftaler overholdes. Og de kan mærke, at vi kan lide dem som de er. Og de ved, at selvom de har forladt skolen, kan de altid kontakte os for et godt råd eller en hjælpende hånd.

En elev fortæller:

I min folkeskole fik jeg ikke noget ud af timerne. Der var alt for meget tankemylder, så det, som man skulle tro, jeg havde lært den ene dag var væk den næste dag. Jeg havde svært ved at finde ud af ret meget, og trak mig tilbage i mig selv. Jeg skiftede meget mellem at være glad og så pludselig sur. Jeg skar en del i mig selv og kradsede mig i ansigtet. Samtidig med, at jeg startede på Den Interne Skole, flyttede jeg ind på ét af Maglebys bosteder. I de to år jeg har boet og gået her, har jeg læst og tænkt rigtig meget over det at have Borderline. Jeg tror, at det, der betyder mest er, at lærerne er så åbne, og at de har et overskud til hele tiden at være der. Og de har plads til, at man er meget forskellig fra alle de andre. På de to år er jeg gået fra 40 til 50 kilo, og mit faglige niveau er gået fra 2. klasse til 9. klasse. Jeg flytter i ungdomsbolig i Slagelse til næste år. Så jeg vil læse til pædagog, når den tid kommer. For jeg ved, at jeg er god til børn. Gerne de lidt skæve.

Magleby Skolecenter er et mangfoldigt uddannelsessted på Sjælland. Centret indeholder Den Interne Skole og en STU- afdeling. Herudover er der en række opholdssteder og botræningstilbud. Eleverne på Den Interne Skole er børn og unge op til 10.klasse. Det er et dagtilbud, der har klasser med få elever og flere lærere - ofte er der én til én undervisning. Der er 12 medarbejdere til at arbejde teoretisk og praktisk med 28-30 elever. Alle elever har deres personlige computer, og elever, der forlader skolen, har som hovedregel erhvervet flere af folkeskolens enkeltfagsbeviser.
Måltiderne anses for at være overordentlig vigtige. Alle de grøntsager og al den frugt, der anvendes i skolens eget køkken er økologisk.
Ud over folkeskolefagene består aktivitetsviften af: Musik på forskellige instrumenter, teater, og sportsgrene som fitness, windsurfing, BoCarts, mountainbikes, badminton, volleyball, gåture, fodbold, basketball, lystfiskeri, dykning, svømning. Af praktiske tilbud er der arbejde på skolecentrets eget autoværksted, køkken eller gartneri. Alle år indeholder en skirejse og en rejse til et andet land både i og uden for Europa.

Den Interne skole har mulighed for at hente og bringe elever.
Flere oplysninger på tlf. 58161010 eller www.magleby.dk eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Nyheder fra vores hverdag

nakke-small

Årsprogram STU Magleby 2021/22

forside-21-22-stu

Årsprogram Intern Skole 2021/22

forside-21-22-dis