Kriminalitetstruede unge

Logo magleby-web

Skoletilbud for kriminalitetstruede unge

Den Interne Skole i Magleby har gode erfaringer med  at hjælpe unge, der har udøvet vold, begået hærværk eller indbrud. Vi tilbyder en ny start, hvor vi nulstiller alt omkring eleven, når han/hun kommer på skolenDen Interne Skole på Magleby Skolecenter er også for kriminalitetstruede unge.
I Danmark er der et fald i antallet af unge, der bliver kriminelle, men der er stadig et stort behov for særlige tiltag for mange kriminalitetstruede børn og unge. Den Interne Skole i Magleby har gode erfaringer med  at hjælpe unge, der har udøvet vold, begået hærværk eller indbrud. Vi tilbyder en ny start, hvor vi nulstiller alt omkring eleven, når han/hun kommer på skolen. Vi fokuserer på den enkelte og hans/hendes ressourcer og kigger fremad. Og der kommer mange ”aha”-oplevelser i samtidsorientering, når vi arbejder med cases, der viser konsekvenserne af at have pletter på straffeattesten. Kommer den unge ind på en skæv bane, mens han/hun går på skolen, kan det være den rigtige løsning, at få lavet et praktikophold på f.eks. vores skisportssted Hornsjø i Norge, vores autoværksted eller på Søfartskolen i Nyborg. Og kommer der et tilbagefald, håndterer vi det. Vi tager nogle lange samtaler og handler så i forhold til fremtiden og finder ud af, hvor faldgruberne er. Hos dårlige kammerater for eksempel. Bl.a. på vores rejser i Europa og på vores rejser til sportsstævner åbnes øjnene for alle de muligheder, som er liv uden kriminalitet giver. Vi har også nået gode resultater med kriminalitetstruede unge ved at have et tæt samarbejde i SSP gruppen.

En elev fortæller:


Jeg har det svært når, der er mange mennesker, meget snak og larm og det var der altid i min gamle skole. Jeg blev ukoncentreret og aggressiv. Så meget, at lærerne hele tiden mente, at de skulle holde øje med mig. Og jeg fik også skylden for meget, som jeg ikke havde gjort. Jeg er snart 17 år og kom her for fire måneder siden. Til næste år skal jeg bestå eksamen i både dansk, regning og matematik. Jeg er sikker på, at det nok skal gå, for her kan jeg få ro til at koncentrere mig. Og der er altid nogen, der vil hjælpe og ikke kun holde mig i ørerne! Jeg kan nemlig ikke holde ud at blive råbt ad og blive skældt ud. Jeg synes, at her taler vi om tingene. Når jeg er færdig vil jeg satse på at blive enten mekaniker eller tømrer.

Magleby Skolecenter er et mangfoldigt uddannelsessted på Sjælland. Centret indeholder Den Interne Skole og en STU- afdeling. Herudover er der en række opholdssteder og botræningstilbud. Eleverne på Den Interne Skole er børn og unge op til 10.klasse. Det er et dagtilbud, der har klasser med få elever og flere lærere - ofte er der én til én undervisning. Der er 12 medarbejdere til at arbejde teoretisk og praktisk med 28-30 elever. Alle elever har deres personlige computer, og elever, der forlader skolen, har som hovedregel erhvervet flere af folkeskolens enkeltfagsbeviser.
Måltiderne anses for at være overordentlig vigtige. Alle de grøntsager og al den frugt, der anvendes i skolens eget køkken er økologisk.
Ud over folkeskolefagene består aktivitetsviften af: Musik på forskellige instrumenter, teater, og sportsgrene som fitness, windsurfing, BoCarts, mountainbikes, badminton, volleyball, gåture, fodbold, basketball, lystfiskeri, dykning, svømning. Af praktiske tilbud er der arbejde på skolecentrets eget autoværksted, køkken eller gartneri. Alle år indeholder en skirejse og en rejse til et andet land både i og uden for Europa.

Den Interne skole har mulighed for at hente og bringe elever.
Flere oplysninger på tlf. 58161010 eller www.magleby.dk eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Nyheder fra vores hverdag

nakke-small

Årsprogram STU Magleby 2021/22

forside-21-22-stu

Årsprogram Intern Skole 2021/22

forside-21-22-dis