Kostpolitik

Logo magleby-web

Kostpolitik

 

  • Økologiske produkter får højest prioriteret (med undtagelse af kød). Dvs hvis produktet findes så anvender vi det.
  • Det tilstræbes i sæson at anvende egne dyrkede grøntsager.
  • Det tilstræbes, at anvende sæsonens råvarer, når de er på markedet.
  • Det tilstræbes, at handle råvarer, der er dyrket så lokalt som muligt.
  • Det tilstræbes, at maden tilberedes uden anvendelse af sukker, mælk og tilsætningsstoffer.
  • Der anvendes grove meltyper, brune og parboiled ris.
  • Ofte  bælgfrugter på buffeten.
  • Friske eller blancherede grønsager på buffeten hver dag, så egen salat kan mixes.
  • Fisk serveres en gang om ugen, suppe en gang om ugen og derudover anvendes mest fjerkræ, dernæst  kalv og oksekød og en sjælden gang svinekød
  • Det tilstræbes at vegetarretter bliver et ofte anvendt indslag på buffeten.
  • Det tilstræbes at der serveres hjemmebagt brød hver dag og friskbagt på fiskedagen og suppedagen.
  • Smoothies hver formiddag.
  • Frisk frugt hver dag – udskåret og leveret i særlige frugtkasser.

Grøn Smiley fra Arbejdstilsynet

 

greensmiley

Virksomhedspris til Magleby Skolecenter

 

 

magleby-tv2

Nyheder fra vores hverdag

nakke-small

Årsprogram STU Magleby 2021/22

forside-21-22-stu

Årsprogram Intern Skole 2021/22

forside-21-22-dis