Studierejserne

Logo magleby-web

Studierejse til Berlin, Prag og Østrig

rejse-dis-web Ekstraordinære oplevelser og godt samvær var på programmet, da Intern Skole tog på en 11-dages studierejse den 19. - 29. september. Turen bød på et møde med flere af Europas seværdigheder. Alperne i Østrig, Koncentrationslejren Theresienstadt og hovedstæderne Prag og Berlin med deres skønhed og historie blev genstand for nærmere studier.

Europas og Tysklands historie har været et gennemgående tema i efteråret. Mødet med Theresienstadt var faktisk for overvældende for flere elever. Til gengæld var mange meget optagede af Berlins historie under Den kolde Krig. ”De byggede en mur gennem byen, hvor der var soldater med geværer, som stod på vagt. Hvis man forsøgte at komme over den, blev man skudt”, fortæller Lukas. Oplevelsen af Berlinmurens historie har gjort et stort indtryk på ham. ”Og muren adskilte mange familier”, forklarer Melina. ”Nogle havde deres familie på den anden side af muren, og man kunne ikke bare få lov til at besøge hinanden.” På billedet er Nick og Nicklas ved at kigge nærmere på en rest af Berlinmuren, der i dag fungerer som et museum.

Samvær og sammenhold

Selvom der var store oplevelser på programmet, var det samværet på turen, der betød mest for Oliver: ”Det bedste er faktisk det sammenhold, vi fik. Til daglig er vi i gang med skolearbejdet, men på rejsen havde vi tid til at sidde sammen om aftenen og spille kort.” Samværet med voksne og med andre unge er med til at bygge et fællesskab op på årets elevhold, og det giver den kontakt og de samtaler, der er brug for i hverdagen. På billedet ses Oliver sammen lærere og kammerater foran det berømte ur i Prag. Ikke noget dårligt sted for godt samvær.

Du kan læse rejsebrev her: del 1  del 2

Grøn Smiley fra Arbejdstilsynet

 

greensmiley

Virksomhedspris til Magleby Skolecenter

 

 

magleby-tv2

Nyheder fra vores hverdag

nakke-small

Årsprogram STU Magleby 2022/23

forside 22-23 STU

Årsprogram Intern Skole 2022/23

forside aarsprogram dis 22-23