Studierejserne

Logo magleby-web

Udfordrende og oplevelsesrig studierejse til Rumænien

Christian27. september tog 40 STU’ere og 15 lærere på en 11 dage lang studietur til Rumænien. Rejsen foregik med fly fra Malmö til Cluj, der er hovedbyen i Transsylvanien. Rejsen bød på mange usædvanlige og ekstraordinære oplevelser. Rumænien er et land, der er fuldt af overraskelser. Mødet med landets naturskønhed, fattigdom og generøsitet er noget, som giver stof til eftertanke.
Rumænien er et land, der har helt anderledes levevilkår end Danmark. Mødet med fattigdommen var et kulturchok for mange. – En dag skulle vi på indkøbstur i en by. Vi kunne ikke finde butikkerne og der var ikke nogen gågade, der var kun et par handelsboder. Så vi kunne ikke rigtig købe noget, fortæller Trine skuffet. Til gengæld besøgte vi så et kæmpe indkøbscenter i byen Iasi. Centret svarede til det, vi normalt kender fra Danmark, det var dog ret tomt, for der var ikke mange Rumænere, der havde råd til at shoppe der.
De største oplevelser fik vi på landet. Folk var søde og rare. Tempoet var ikke så højt og der gik ofte kreaturer på gaderne. Rumæniens natur og fantastiske bjerge gav os helt ekstraordinære oplevelser.
Turen gav os et rigtig godt sammenhold. Vi delte nogle usædvanlige oplevelser, som var chokerende for mange af os. Rumæniens mange herreløse hunde, som løber rundt overalt på gaderne, blev fodret og kælet grundigt med, da de fik besøg fra Danmark. Mødet med Rumænien aktiverede omsorgs-genet hos mange af vores studerende. Det var dejligt at se, at de således havde en positiv og sund reaktion på den udfordring, et møde med Rumænien er.

Du kan læse rejsebreve fra Rumæniensrejsen her:

Rejsegruppe 1

Rejsegruppe 2, del 1

Rejsegruppe 2, del 2

Grøn Smiley fra Arbejdstilsynet

 

greensmiley

Virksomhedspris til Magleby Skolecenter

 

 

magleby-tv2

Nyheder fra vores hverdag

nakke-small

Årsprogram STU Magleby 2022/23

forside 22-23 STU

Årsprogram Intern Skole 2022/23

forside aarsprogram dis 22-23